Uitstel besluit overdekt zwembad

Geen besluit overdekt zwembad in 2017. Ondanks de toezegging van wethouder van Abbema, dat zij haar uiterste best zou doen er voor te zorgen dat er voor eind 2017 duidelijkheid zou komen over de bouw van het overdekte zwembad aan de Prinsenweg te Vriezenveen, gaat dit niet gebeuren. Dit werd duidelijk na de beantwoording van de vragen die de VVD over deze toezegging had gesteld. Je kunt van mening verschillen over wat je onder je 'uiterste best' zou moeten verstaan en dat is hier waarschijnlijk ook het geval.

De toezegging van de wethouder het programma van eisen met de raad te delen, is zij tot op heden niet nagekomen. Dit had natuurlijk al lang moeten gebeuren, want dit programma moet toch al enkele maanden gereed zijn? De VVD is van mening dat de raad een besluit voor het eind van 2017 had kunnen, maar ook had moeten nemen. Dit dossier loopt al lang genoeg.  De uitgangspunten zijn helder 'Maximaal 645.000 euro en geen cent meer.'  In de raadsvergadering van 20 december 2016 gaf de VVD al aan dat dit een 'mission impossible' zou worden en uitstel van het besluit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Is de wethouder er nu ook achter gekomen dat dit een onmogelijke opgave is en naarstig op zoek naar wonderen of van plan de afgesproken uitgangspunten te veranderen? Is dat dan de reden waarom het besluit is uitgesteld?

Eigenlijk kijken we er als VVD niet eens meer van op dat afspraken door dit college niet of niet geheel nagekomen worden of plotseling anders worden geïnterpreteerd of ingevuld..Je zou er bijna moedeloos van worden, maar dat is zeker niet het geval. Het versterkt de VVD alleen maar in haar streven om de politiek in Twenterand te gaan veranderen. Het moet en het kan anders en dat gaat vanaf 21 maart 2018 gebeuren ook.

Het moet ondertussen toch echt bij iedereen wel duidelijk zijn dat het zo niet langer kan. De ene soap is nog niet voorbij of de andere dient zich alweer aan. De lokale politiek wordt te grabbel gegooid door dit college en de inwoners van Twenterand worden door het CDA, de CU en de SGP niet serieus genomen. 

De VVD, maar ook GBT, D66 en de PvdA hebben deze periode onophoudelijk zaken politiek aan de kaak gesteld en verdienen na 21 maart 2018 de kans te laten zien dat het anders kan en moet. Hoewel de geloofwaardigheid van de lokale politiek een dieptepunt heeft bereikt, legt de VVD Twenterand zich hierbij niet neer. De partij bruist van de energie en ziet de komende verkiezingen met een heel goed gevoel tegemoet. De lijst met kandidaten is kwalitatief van hoog niveau, dus alle ingredi├źnten zijn aanwezig om dit waar te maken. De VVD gaat uit van eigen kracht maar sluit van de zittende partijen niemand uit om mee samen te werken. Zelfs een huidige coalitiepartij kunnen we laten zien dat het ook anders kan. Maar met de hulp van de kiezers is de huidige oppositie ook heel goed in staat de noodzakelijke veranderingen door te voeren. Laten we het de komende vier jaar dus maar eens omdraaien, CDA, CU en de SGP in de oppositie en GBT, VVD, D66 en de PvdA in de coalitie. Lijkt ons een goed plan waar we ook de PVV, als zij al gaan meedoen aan de verkiezingen, niet bij nodig hebben.