Boa Hellendoorn gaat zijn boekje te buiten

'Afvaldumpers komen uit Twenterand' Met verbazing lazen we in dagblad Tubantia dit citaat van buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Jan Maarten de Jong van Hellendoorn. De VVD is van mening dat deze boa dit soort uitspraken richting inwoners van Twenterand niet kan en mag maken zonder met keiharde bewijzen te komen.

In een mail gericht aan wethouder Engberts heeft  de VVD bovenstaande woorden gebruikt om de wethouder te bewegen in actie te komen tegen deze, in de ogen van de partij,  ongefundeerde beschuldiging.  In het bewuste artikel werd hiervoor namelijk geen enkel bewijs aangedragen en Je dient dit soort beschuldigingen met bewijzen te staven of anders gewoon je mond dicht te houden.  De uitlatingen van deze ambtenaar zijn voor de VVD zonder keiharde bewijzen dus onacceptabel en zeker een buitengewoon opsporingsambtenaar zou dit toch zeker moeten weten. 

Inmiddels is duidelijk dat het college dit heeft opgepikt en dat burgemeester van der Kolk deze zaak heeft aangekaart bij de buurgemeente. Zo ga je namelijk niet met elkaar om en bovendien ben je in Nederland pas schuldig als het wettig en overtuigend bewijs is geleverd.

Natuurlijk sluit de VVD niet uit dat Twenteranders hierbij betrokken zijn geweest, maar dat moet je dan wel hard maken. Kan deze boa dit niet dan verwacht de VVD excuses van de gemeente Hellendoorn.