Wij bedanken alle 2980 VVD stemmers in Twenterand

De kruitdampen lossen op en campagnematerialen kunnen weer opgeborgen worden. Nederland heeft gesproken en heel duidelijk ook. Landelijk is de VVD, ondanks een verlies van 8 zetels, met afstand de grootste partij van Nederland geworden en het ziet er naar uit dat Rutte zijn karwei af kan maken. De acht zetels verlies moeten we toch wel wat nuanceren, want sinds 2014 leefden we met 41 zetels best wel wat boven onze stand. Ondanks dit verlies is het verschil met de andere partijen nog nooit zo groot geweest, 13 zetels verschil met de nummer twee is opvallend veel. 33 zetels en de grootste partij van Nederland is een felicitatie waard en best iets om trots op te zijn. Dank aan alle politici en de vele vrijwilligers van de VVD die voor dit resultaat hebben gezorgd.

In Twenterand leverde de VVD ook wat stemmen in, maar procentueel wel een stuk minder dan het landelijke percentage. In onze gemeente werd, zoals verwacht, het CDA weer de grootste partij, helaas gevolgd door de PVV. De VVD eindigde daar nipt achter als een heel goede derde, maar wel opvallend ruim voor alle andere partijen die op dit moment deel uitmaken van onze gemeenteraad. Natuurlijk zijn we daar heel gelukkig mee en we danken alle 2980 VVD stemmers in Twenterand dan ook van harte voor hun stem.

We hopen als VVD Twenterand volgend jaar in maart weer op uw stem te mogen rekenen, want ook lokaal wil de VVD Twenterand onderdeel gaan uitmaken van een coalitie en meer invloed krijgen op het beleid in Twenterand. In een coalitie kun je namelijk veel meer van je partijstandpunten realiseren en Twenterand is echt toe aan de VVD binnen een coalitie. Ook is besturen veel leuker dan oppositievoeren en de VVD Twenterand is er klaar voor. De basis voor bestuursverantwoordelijkheid is de afgelopen jaren stevig gelegd en de VVD Twenterand heeft een aantal goede kandidaten achter de hand voor zowel de raadsfractie als een wethouderspositie. De VVD kiest overigens op 10 april 2017 haar nieuwe lijsttrekker en dat is dus eigenlijk de start van de lokale campagne.

De VVD Twenterand staat uiteraard open voor nieuwe leden en mensen die zich willen inzetten om het liberale geluid van de VVD te laten horen, zijn binnen de partij van harte welkom. Interesse? Ga eens naar onze site http://twenterand.vvd.nl/…/wij-kunnen-in-twenterand-nog-wel…

U bent overigens van harte welkom op de algemene ledenvergadering van de VVD Twenterand , die wordt gehouden bij Piep'n Harry, Oosteinde 31 te Vriezenveen op 10 april 2017 aanvang 20.00 uur. Wij maken graag kennis met u.