Is het agrocluster “fiscaal proof”?

Op vrijdag 27 januari 2017 vindt in Vriezenveen het VVD Landbouw Event plaats. Het thematisch LNV netwerk Landbouw, Natuur en Voedsel (LNV) en de drie Twentse VVD netwerken (Centraal -, West-, en Noordoost Twente) nodigen u en andere belangstellenden van harte uit dit bij te wonen.

De agrarische sector is voor Nederland een belangrijke economische pijler. Nederland is de tweede voedselexporteur van de wereld. De agribusiness is goed voor meer dan 50% van ons nationale handelsoverschot en 8% van ons bruto nationaal product. Een krappe 8% van de beroepsbevolking heeft een baan binnen het agrocluster. De landbouwsector in Nederland is zeer efficiënt, hoogproductief en innovatief. Qua agrokennis is Nederland wereldwijd een koploper. Met recht een sector om trots op te zijn!

De huidige fiscale maatregelen promoten: innovatie, duurzaamheid en de jonge boeren. Deze maatregelen hebben echter ook invloed op de volatiliteit en de concurrentiekracht in de agrosector. De vraag hierbij is: Werken deze maatregelen nog of zijn deze toe aan een herziening? 

Daarom staat het Landbouw Event ditmaal in het teken van “fiscaliteit”.

We hebben een aantal interessante sprekers die u meenemen in trends en ontwikkelingen. Dit zijn:

·         Sylvester Schenk, directeur van het wetenschappelijk bureau Flynth adviseurs en accountants. Hij zal spreken over de trends en ontwikkelingen voor de agrarische sector op fiscaal gebied.

·         Bert van den Kerkhof, van ABAB-accountants en adviseurs en autoriteit in Nederland op agro -fiscaal gebied. Hij zal uiteenzetten welke regelingen behouden moeten blijven en waar aanpassingen wenselijk zijn.

·         Helma Lodders,  VVD-landbouwwoordvoerder in de Tweede Kamer, sluit de avond af met haar visie voor agrarisch Nederland.

Daarna volgt er een discussie met de aanwezigen in de zaal die geleid zal worden door Jos Kosters, bestuurslid van de VVD West Twente.

U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen en actief deel te nemen aan de discussie. Graag willen wij met u discussiëren over een beter fiscaal stelsel voor de agrocluster.

Locatie: Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1, Vriezenveen

Tijdstip: aanvang 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur). Einde event: 21:30 uur

Mocht u belangstelling hebben voor dit event dan kunt u zich aanmelden door een mail naar secretaris@lnv.vvd.nl  te sturen.