Fractie VVD Twenterand richt stichting op.

De besturen van de VVD afdelingen Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten en Twenterand worden met ingang van 25 mei 2016 samengevoegd. Hoewel de fractie van de VVD Twenterand politiek volstrekt autonoom opereert was de samenwerking tussen het afdelingsbestuur Twenterand en de fractie VVD Twenterand zeer goed. Er was sprake van nauwe banden en regelmatig contact. Door de gekozen nieuwe bestuurvorm, VVD West Twente, komt het bestuur echter meer op afstand van de fractie te staan en worden er ook bestuursleden benoemd die wat minder op de hoogte kunnen zijn van de lokale politiek binnen Twenterand.


Fractie voorzitter Walraven:  “Ik wil het nieuwe bestuur veel succes wensen en ik sta volledig achter het besluit om bestuurlijk de handen ineen te slaan. Politiek blijven de fracties echter per gemeente volledig zelfstandig opereren en om dit ook voor de toekomst te kunnen waarborgen hebben we per vandaag de Stichting Ondersteuningsfonds VVD in Twenterand (SOVIT) opgericht. Overigens blijven we als fractie op onderdelen de samenwerking  zoeken met de fracties van Wierden, Hellendoorn en Rijssen-Holten maar dat is voor ons niet nieuw., dat doen we al enkele jaren zo.


De opgerichte stichting maakt het mogelijk fondsen (geldelijke steun) te werven, ter ondersteuning van alle (politieke) activiteiten van de VVD afdeling Twenterand. In het bijzonder ook ter ondersteuning en verspreiding van het gedachtegoed van de VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie).  Hieronder valt vanzelfsprekend ook het voeren van een gedegen verkiezingscampagne t.b.v. de gemeenteraadsverkiezingen.


Het eerste bestuur van de stichting bestaat uit Chris Walraven, voorzitter, Erik Kobes, secretaris/penningmeester en Reina Berends, algemeen bestuurslid.Door de oprichting van deze stichting hoopt de fractie van de VVD Twenterand de liberale kiezers betrokken te houden bij de politiek in Twenterand en giften komen via deze stichting rechtstreeks ten goede aan de VVD Twenterand. Aangezien de stichting belastingtechnisch een ANBI (algemeen nut beogende instellingen) is, kunnen donaties belastingtechnisch als gift worden opgevoerd.

VVD Twenterand