Het Punt komt 75.000 tekort

De Stichting Activiteitentcentrum Vroomshoop (Het Punt) heeft 2015 afgesloten met een negatief saldo van 75.222 euro. De stichting is begin vorig jaar gestart met de exploitatie van Het Punt en ontvangt een budgetsubsidie van ruim twee ton van de gemeente. In de loop van vorig jaar ging het al mis met Het Punt. Daarop besloot de gemeenteraad tot en met volgend jaar de aflossing van de hypotheek (55.809 euro) op te schorten en de rente twee jaar te verlagen met 35.000 euro per jaar. De stichting belooft beterschap en een 'realistische' begroting.

Reactie VVD Twenterand:

Natuurlijk weet ook de VVD Twenterand dat de exploitatie van een activiteitencentrum/cultuurhuis bijna nooit winstgevend kan zijn. Dat hoeft overigens van onze partij ook helemaal niet. Wat we wel willen weten is waar we aan toe zijn, we hebben een hekel aan blanco cheques. Om als gemeenteraad op een juiste en verantwoorde manier te kunnen begroten, moeten we zo min mogelijk voor negatieve verassingen komen te staan. 

Uiteraard wachten we eerst op de uitleg van de raad van toezicht van activiteitencentrum het Punt. Ook willen we in gesprek met de groep mensen die over de invulling van de theateractiviteiten gaat. Veder willen we wat meer informatie over de activiteiten van stichting Turf voorheen CCK2.  We zijn heel benieuwd hoe dit verlies toch is kunnen ontstaan, nadat we eerder als gemeenteraad al extra gelden beschikbaar hebben gesteld. Met alleen het beloven van beterschap en aan te geven voortaan wel met een realistische begroting te komen, kunnen we in ieder geval geen genoegen nemen. Het is op dit moment te vroeg om allerlei dingen te gaan roepen, daar is niemand mee geholpen. Maar dat we het hier met de raad van toezicht over moeten hebben, is een ding dat zeker is. Over de grote inzet van vrijwilligers en het belang van Het Punt voor Vroomshoop, maar ook voor Twenterand, hoeven we het voor de VVD niet over te hebben, dat is geen punt van discussie voor ons. We moeten wel onderzoeken waar de financiĆ«le pijnpunten liggen en deze oplossen.