Wanneer starten werkzaamheden fietspad Kerkallee?

De VVD Twenterand heeft met belangstelling de werkzaamheden aan de Kerkallee in Den Ham gevolgd, die hebben geleid tot een weginrichting met als maximumsnelheid 30 km. per uur, een van de afspraken met betrekking tot het verhogen van de veiligheid voor fietsers van en naar sportpark ‘de Rohorst’. De VVD is van mening dat de nieuwe weginrichting de veiligheid sterk verhoogd en heeft geconstateerd dat het landbouwverkeer de weg, mede door de aangelegde drempels, overwegend mijdt en kiest voor een andere route.

Tevens heeft de VVD echter geconstateerd dat er met de werkzaamheden voor de aanleg van een fietspad in twee richtingen tot op heden nog niet begonnen is. Normaal gesproken, zou je er toch van uit mogen gaan dat deze werkzaamheden samen met de nieuwe weginrichting waren opgepakt. Nu moet de Kerkallee weer voor een aantal weken voor alle verkeer worden afgesloten, maar wanneer is helaas nog niet bekend.

Chris Walraven: “ De herst- en winterperiode komt er aan en het wordt al snel eerder donker en dat maakt de verkeersveiligheid er meestal niet beter op, zeker niet voor fietsers.  Ook grondwerkzaamheden kunnen hierdoor vertraging oplopen of zelfs een periode überhaupt niet mogelijk zijn. Het college en de meerderheid van de raad heeft aangegeven dat de aanleg van dit fietspad noodzakelijk is om de veiligheid te verhogen. Als dit zo is, vragen wij ons af waarom deze aanleg zo lang moet duren? Als de veiligheid echt in het geding is, moet je snel handelen en is iedere dag uitstel er één te veel.”

De onderhandelingen over de grondaankopen willen kennelijk niet erg vlotten en de VVD heeft kort geleden vernomen dat een gedeelte van de voor de aanleg van dit fietspad noodzakelijke gronden zelfs helemaal niet te koop zijn of aangeboden worden tegen exorbitante bedragen. Als deze verhalen op waarheid zouden berusten wordt het dus onteigenen of de situatie opnieuw bekijken.  De VVD Twenterand heeft het college daarom schriftelijk gevraagd naar de (nieuwe?) redenen van het feit dat er met de werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad nog niet begonnen is en of de nieuwe weginrichting en/of ontwikkelingen mogelijk invloed hebben op de eerder genomen beslissing een fietspad aan te leggen.


De schriftelijke vragen leest u hier.